Ταξιδεύοντας με τον Εμο

Ο Κωστής Ζαφειράκης είναι δημοσιογράφος, συντάκτης, ταξιδευτής. Είναι και ένα σωρό άλλα πράγματα που συνωστίζονται στο βιογραφικό του, μαζί με εκείνα που υποπτεύεσαι και ανακαλύπτεις διαβάζοντας τον.Παρέα με το σκύλο φίλο του, τριγυρίζουν στην Ελλάδα, γνωρίζουν κόσμο (με ουρά ή άνευ) και παρατηρούν τις πολύχρωμες λεπτομέρειες της ζωής συνθέτοντας τις δικές τους ταξιδιωτικές ιστορίες!


Οι κοσμογυρισμένοι συνοδοιπόροι, με κατατοπιστικές λεζάντες ευφυούς humor,καρφιτσώνουν αρωματισμένες καρτ ποστάλ στον ηλεκτρονικό τους τοίχο!
Σε παίρνουν από το χέρι και σου μαθαίνουν από την αρχή τα σημαντικά και τα όμορφα που -συνήθως-προσπερνάς στις διαδρομές σου..
Ο ΕΜΟ ποζάρει με αρρενωπή σοβαρότητα που συνοδεύει κάθε δράση του και ο Κωστής καταγράφει περιστατικά και συναισθήματα με τρόπο θαυμαστό!

Έτσι.. στις facebook περιπλανήσεις σου θα συναντήσεις τον ΕΜΟ :
να πίνει νερό στον Αλιάκμονα
να ανταμώνει συγγενικά σκωτσέζικα θαύματα
να νοσταλγεί το ροκ εν ρολ και τα πιν απ γκερλς
να προπονείται ως σκακιστής τρανός, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αρμενία
να σιγομουρμουρίζει μες του Καπάνι τις στοές
να πίνει βότανα που τα μάζεψε ο ίδιος από το οροπέδιο της Ζήρου, στο Λασίθι
να παίζει με τον ήλιο της Βεργίνας
να κατευθύνεται προς Σαμοθράκη
να καλωσορίζει τον καινούργιο μήνα απαγγέλοντας, πόρτα-πόρτα, Ρένα Καρθαίου
να σκαλίζει την ιστορία του Λευκού Πύργου με τα πατουσάκια του
να σουλατσάρει με στυλ μπλακ & μπλου και φίνο κούρεμα
να είναι φτυστός η άνοιξη
BeFunky_1523016_10152079043444634_389377710_o.jpg
Για φινίρισμα ο Κωστής μας δανείζει τον ορισμό του EMO σε μια παράγραφο όλο φως,  μπολιασμένη με τρυφερότητα και αγάπη..
"Στο μυαλουδάκι του η αγανάκτηση είναι μια κυρία που επιστρέφει από το σούπερ μάρκετ κρατώντας σακούλες με ψώνια. Της ρίχνει ένα βλέμμα-κεραυνό, αφιονισμένος από τη μυρωδιά που σκορπάνε στην ατμόσφαιρα τα φιλέτα γαλοπούλας. Τι να σκέφτεται; Πώς διαχειρίζεται το θυμό του; Ποια έγνοια τού τρώει τα σωθικά; Που δεν μπορεί να μπει μέσα στην σακούλα να φάει ως και το χαρτί περιτυλίγματος, μαζί με την γαλοπούλα; Αγανακτισμένος, ρίχνει ένα κατούρημα-λίπασμα σε μια νεραντζιά και συνεχίζει το δρόμο του. Μέσα του βράζει η προσδοκία ότι στο σπίτι θα βρει ένα πιάτο κριτσανιστές κροκέτες και θα κάνει Χριστούγεννα. Χνωτίζει τα πεζοδρόμια, η υγρή του μουσούδα αφήνει παντού το αποτύπωμά της, οσμίζεται την αμηχανία μου, τις αφραγκιες μου, την ελπίδα μου. Τσαλαβουτάει στην αγάπη σαν πεντάχρονο παιδί. Κάθε του ανάσα κι ένας ύμνος στην αγάπη. Σαν να' χει καταπιεί ολόκληρη την «Επιστολή προς Κορινθίους» του Αποστόλου Παύλου. Σαν μικρό παιδί, με μια χαρά-ωκεανό στην καρδούλα του κάθε φορά που μας βλέπει. Στο βλέμμα του, λέξεις απλές, τρισδιάστατες όμως, ασυναγώνιστες, αλλά και ξοδεμένες και μουτζουρωμένες, όπως η «αγάπη»- που καμιά φορά μοιάζει με σκύλο από την κόλαση."
Μετά από ετούτη τη μινi-παρουσίαση , ο Κωστής αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκθεση με τις περιπλανήσεις και τα σουρτουκέματα του αεικίνητου μαύρου σκωτσέζου, στο MAKE-DIY COMMUNITY.Oι εικόνες από τις βόλτες του στον κόσμο,  αρεσαν πολύ στη Θεσσαλονίκη!